HVORDAN PUGGE BEDRE TIL PRØVER


Nå er det jo ikke lenge igjen til juletider (bare to måneder, whaaat??), men før den tid vet jeg at mange av oss har en del prøver, fremføringer og innleveringer å komme seg igjennom. Derfor tenkte jeg det kunne passe bra med et innlegg som handler om hvordan jeg klarer å pugge på best mulig måte før prøver, og andre skoleting. 

1. Ta på deg noe komfortabelt. Uansett hva du skal gjøre, hjelper det alltid å ta på seg koseklær. Jeg klarer ikke engang tanken på å sitte å gjøre lekser i trange bukser og en ubehagelig genser - derfor finner jeg alltid frem joggisen! Det tar bare to minutter, og utgjør en veeldig stor forskjell spør du meg. 

2. Ta av sminke. Dette er jo litt i samme katogori, men jeg føler meg i alle fall tusen ganger renere og freshere uten gamle sminkerester på. Derfor tar jeg det bare av! Jeg liker også å sette opp håret, slik at det ikke kommer i veien.

3. Lag deg noe godt! Det å ha noe å småspise på imens man jobber, hjelper utrolig mye for meg. Det varier veldig hva jeg velger, men mat hjelper meg med å holde meg både våken, motivert og konsentrert. 

4. Legg bort telefonen. Dette er noe jeg er utrolig dårlig på selv, så i det siste har jeg faktisk fått mamma og pappa til å ta telefonen min, imens jeg øver. Tro meg, jeg vet hvor fristende det kan være å sjekke snapchat, eller instagram istedet for å lese naturfag eller gjøre matteoppgaver, men det må gjøres!

Ta noen små pauser. Jeg vet at noen mener man blir ukonsentrert av å gjøre dette her, men for min del er det superviktig for meg å ta noen pauser innimellom. Grunnen til det er fordi hvis jeg ikke gjør det, blir jeg bare skikkelig lei og gretten. F.eks. hvis jeg jobber godt og effektivt i en halvtime, kan jeg sette av 5 minutter til å oppdatere sosiale medier, eller noe i den duren. 

5. Ha på lav, rolig musikk. Dette er helt individuelt, og jeg vet det er mange som mister konsentrasjonen med musikk. Men jeg personlig, jobber faktisk mye bedre med litt musikk i bakgrunnen! Meen som sagt, så er dette opp til hver enkel person. Du kan jo sjekke hva som funker best for deg?

6. Finn et behagelig sted å sitte. Hvis du skal skrive ned ting i en bok, er naturligvis best å sitte ved et bord. Men hvis du skal lage en powerpoint, eller lese noe - så anbefaler jeg å legge deg under dyna, eller et sted der du synes det er komfortabelt å sitte. 

7. Finn den puggemåten som fungerer best for deg! Hvis du lærer best av å gjøre oppgaver gjør du selvfølgelig det, men hvis du lærer bedre av å kun lese, kan du gjøre det. Jeg anbefaler også å variere litt hvilken øvingsmetode du bruker, så slipper man å bli alt for lei av en enkelt en. 

Disse tingene nevnt over funker ikke for alle, jeg snakker bare ut fra mine egne erfaringer. Det som fungerer for meg, fungerer kanskje ikke for deg! Har du noen andre studietips å komme med?

5 kommentarer

Kristina

20.10.2015 kl.23:39

He litt d samme som deg, unntatt at eg ikkje høre på musikk då. Bra innlegg Lena👏🏼👏🏼🎄🎄🌟🌸

Hennie

21.10.2015 kl.13:02

Så fine tips! <33

Hedda

21.10.2015 kl.21:14

Fine tips:) Hvor er genseren fra?

22.10.2015 kl.15:54

hvor er genseren fra?<3

Julie

23.10.2015 kl.02:20

Hvor e buksa fra?Skriv en ny kommentar

Hei! Jeg heter Lena, og er ei jente på snart 15 år fra Trondheim. Her kan du lese om min hverdag, outfits, sminke og alt som faller meg inn. Håper du vil like bloggen min!Kontakt:
Lena_ Romo@live.no
bilde bilde bilde


design av Tonjemt
hits Design av Tonjemt